Sammanfattning av V39
Då var en vecka till avklarad, även om vi redan är på den andra dagen vecka 40. Helgen var rätt fullspikad så bloggandet hanns inte med, de senaste två veckorna har vikten legat mellan 87,5-89 kg. Jag har inte gått ned något men jag har uppenbarligen tappat fett, det kan ha att göra med att jag har ätit mer salt och lagt på mig lite vätska. Det är helt medvetet då jag vill ha mycket vätska, det ger mer tryck och stabilitet. Musklerna blir inte lika tomma, jag har varit lite slarvig med vätskeintaget men nu ser jag till att få i mig minst 500 ml vatten till varje måltid samt dricka mer under dagen. I söndags blev det även den sista fria måltiden på dieten, så det blev en Hamburgare på The Red Lion. En bacon&Cheese 3x180g med pommes av sötpotatis samt en liten coleslaw. Simon (en kompis) orkade inte hela sin burgare så snäll som jag är hjälpte jag honom med ätandet, det kanske åkte ned en korg med pommes med chilicheese-dip också. Och en Cremé Brulée med granatäpple och grapefrukt. The Red Lion gör Sveriges bästa hamburgare, så är ni i Göteborg och älskar burgare så är det ett måste. Efter tävlingarna kommer jag att äta många burgare där, garanterat!
Träningen har flutit på bra, nytt schema för de kommande veckorna där det är lite fler tunga repetitioner. Men det är samma princip som innan, inleder med power och avslutar med hypertrofi. Men eftersom vi nu går in i oktober så åker en växel till i dietmässigt. Nu är det cardio både morgon och kväll, istället för att minska maten så ökar jag aktivitetsnivån och ibland ökar maten. Jag vill inte äta mindre än vad jag gör och jag tror att min höga aktivitet kommer att gynna muskeltillväxten, återhämtningen och fettförbränningen. Och det fungerar ju uppenbarligen rätt bra. Även om jag numera fryser lätt, glömmer saker och är lite virrig så går träning och allt annat bra. Det tillhör dieten att bli lite ”äldre”. Jag lade även en order hos Fairing, det är dags att fylla på skåpet med följande:
Gourmet Bars – Marknadens godaste bar, det är en Japp med fullvärdigt protein. Helt sagolik och krämigt god. Längtar tills jag har dem hemma!
Recovery R2 – En av de bästa återhämtningsprodukterna? Antagligen den allra bästa, med kolhydrater från Ris, Potatis och Majs via Fairings patenterade Karbo-Lyn® tillverkningsteknik. Den är snäll mot magen även vid stora portioner och den tas upp snabbare än vanligt maltodextrin. Proteinet i R2 är hydrolysat från Vassle- och kaseinprotein, det är förspjälkat protein som är snabbare än vanligt protein och aminosyror genom att det består av korta kedjor av peptider och fria aminosyror. Lägg till kalium, kalcium och magnesium så har du en perfekt produkt. Att den smakar fantastiskt är också en bonus J
Quadpro – Quad betyder fyra på latin. Quadpro är sammansatt från fyra olika proteinkällor och har en väldigt bra aminosyraprofil. Det innehåller MCT-fettsyror som inte lagras i fettväven utan sticker direkt till levern, det smakar skitgott och passar perfekt vid alla tillfällen. Jag har det till frukost och innan sänggående.
Det var allt, Nu ska jag sätta mig på cykeln för dagens andra cardiopass.
På återseende!
—————
Kontakt
Simon Meander Strength & Conditioning CoachÖstra Sänkverksgatan 2,413 27 Göteborg
0704 - 73 80 54
simon.meander@viscus.se