Krämig tonfiskröra med kidneybönor
Krämig tonfiskröra med kidneybönor
En oerhört enkel rätt som går snabbt att tillaga och smakar riktigt gott. Endast fem ingredienser om vi inte räknar med tillbehören. Jag tycker pasta är godast till men ris är också ett gott tillbehör. Fyra portioner är precis lagom för en tillagning och som matlåda är det riktigt gott. Purjolöken kan bytas mot gul lök om man vill, vissa gillar ju inte purjolök. Vill du ha mer/mindre fett så kan du byta till mini eller vanlig creme freche.
Ingredienser:
500 g Creme Freche lätt 15 %
300 g Tonfisk i vatten (Avrunnen vikt, 2 burkar)
230 g Kidneybönor
1 st Purjolök
2 st Grönsaksbuljong
Gör såhär:
Hacka purjolöken och fräs den i rapsolja utan att steka sönder den, tillsätt sedan kidneybönorna som du har sköljt noggrant om det är konserverade. Jag gillar Zetas ekologiska bäst. Låt de gå runt i pannan ett par minuter innan du tillsätter tonfisken, stek ytterligare ett par minuter innan du häller över creme freche och smular ned buljongtärningarna. Låt buljongen lösas upp och allt koka ihop. Servera med nykokt pasta av typ gnocchi och en liten sallad.
Energi
Totalt:
6011 kJ / 1437 kCal
110 g Protein
60 g Kolhydrater
Varav 21,2 g fibrer
80 g Fett
Varav:
50,3 g Mättade fettsyror
3,1 g Fleromättade fettsyror
18,1 g Enkelomättade fettsyror
Per portion (4 portioner med 80 g pasta):
2675 kJ / 640 kCal
37,5 g Protein
72 g Kolhydrater
Varav 7,8g fibrer
20,2 g Fett
Varav
12,2 g Mättade fettsyror
1,2 g Fleromättade fettsyror
4,5 g Enkelomättade fettsyror
Vitaminer och mineraler (per portion)
Vitamin A: 176 - 20 %
Vitamin B6: 0,6 mg – 37 %
Vitamin B12: 2,2 ug – 109 %
Vitamin C: 8,7 mg – 12 %
Vitamin D: 3,3 ug – 33 %
Vitamin E: 1,7 mg – 17 %
Folat: 73,3 ug – 24 %
Järn: 3,4 mg – 38 %
Kalcium: 217 mg – 27 %
Kalium: 740,6 mg – 21 %
Magnesium: 94,3 mg – 27 %
Tiamin: 0,2 mg – 75 %
Zink: 2,6 mg – 29 %
—————
Kontakt
Simon Meander Strength & Conditioning CoachÖstra Sänkverksgatan 2,413 27 Göteborg
0704 - 73 80 54
simon.meander@viscus.se