Kesobröd
Ca 12 skivor
Är du sugen på ett bröd som går snabbt att göra, är saftigt och fattigt på kolhydrater? Samtidigt som att det är packat med bra protein, bra fetter och dessutom smakar bra? Då kan det här receptet vara något för dig, fungerar även utmärkt för dig som är glutenintolerant då det är helt fritt från mjöl. Ät med kokt ägg eller valfritt pålägg. Helt vanlig ost med gurka blir himla gott!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggen så de blir något luftiga, rör sedan ned keson och rör om noggrant. Blanda sedan ned resten av alla torra ingredienser och rör om med träslev.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett ca 1 cm tjockt lager och toppa med flingsalt (var försiktig med mängden), grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna innan du serverar. Total tid från början till slut är ca 30 minuter, varav 20 minuter är gräddning, så medan brödet gräddas kan du förbereda resten av frukosten eller måltiden. Enkelt eller hur?
Ingredienser
500 g keso
4 st ägg
2 tsk bakpulver
1 msk Fiberhusk
1 dl sesamfrö
1 dl Pumpakärnor
1 dl Solrosfrö
1 dl linfrö
½ tsk salt
Energi
Totalt (hela plåten):
9075 kJ / 2170 kcal
139 g Protein
36 g Kolhydrater
Varav 41 g fibrer
156 g Fett
Varav:
34 g Mättade fettsyror
44 g Enkelomättade fettsyror
67 g Fleromättade fettsyror
Per skiva
755 kJ / 180 kCal
11,5 g Protein
3 g Kolhydrater
3,5 g fibrer
13 g Fett
Varav
2,8 g Mättade fettsyror
3,7 g Enkelomättade fettsyror
5,6 g Fleromättade fettsyror
Vitaminer och mineraler
Per skiva
Vitamin A: 58 - 8 %
Vitamin B6: 0,2 mg – 12 %
Vitamin B12: 0,5 ug – 26 %
Vitamin C: 0,2 mg – 0 %
Vitamin D: 0,3 ug – 3 %
Vitamin E: 4,1 mg – 51 %
Folat: 36 ug – 9 %
Järn: 2,5 mg – 17 %
Kalcium: 127 mg – 16 %
Kalium: 199 mg – 6 %
Magnesium: 90 mg – 32 %
Tiamin: 0,3 mg – 26 %
Zink: 1,7 mg – 24 %
—————
Kontakt
Simon Meander Strength & Conditioning CoachÖstra Sänkverksgatan 2,413 27 Göteborg
0704 - 73 80 54
simon.meander@viscus.se