04.04.2016 08:05

Kesobröd

Ca 12 skivor

Är du sugen på ett bröd som går snabbt att göra, är saftigt och fattigt på kolhydrater? Samtidigt som att det är packat med bra protein, bra fetter och dessutom smakar bra? Då kan det här receptet vara något för dig, fungerar även utmärkt för dig som är glutenintolerant då det är helt fritt från mjöl. Ät med kokt ägg eller valfritt pålägg. Helt vanlig ost med gurka blir himla gott!

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa äggen så de blir något luftiga, rör sedan ned keson och rör om noggrant. Blanda sedan ned resten av alla torra ingredienser och rör om med träslev.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett ca 1 cm tjockt lager och toppa med flingsalt (var försiktig med mängden), grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna innan du serverar. Total tid från början till slut är ca 30 minuter, varav 20 minuter är gräddning, så medan brödet gräddas kan du förbereda resten av frukosten eller måltiden. Enkelt eller hur?

 

Ingredienser

500 g keso

4 st ägg

2 tsk bakpulver

1 msk Fiberhusk

1 dl sesamfrö

1 dl Pumpakärnor

1 dl Solrosfrö

1 dl linfrö

½ tsk salt

Energi

Totalt (hela plåten):

9075 kJ / 2170 kcal

139 g Protein

36 g Kolhydrater

Varav 41 g fibrer

156 g Fett

Varav:

34 g Mättade fettsyror

44 g Enkelomättade fettsyror

67 g Fleromättade fettsyror

Per skiva

755 kJ / 180 kCal

11,5 g Protein

3 g Kolhydrater

3,5 g fibrer

13 g Fett

Varav

2,8 g Mättade fettsyror

3,7 g Enkelomättade fettsyror

5,6 g Fleromättade fettsyror

Vitaminer och mineraler

Per skiva

Vitamin A: 58 - 8 %

Vitamin B6: 0,2 mg – 12 %

Vitamin B12: 0,5 ug – 26 %

Vitamin C: 0,2 mg – 0 %

Vitamin D: 0,3 ug – 3 %

Vitamin E: 4,1 mg – 51 %

Folat: 36 ug – 9 %

Järn: 2,5 mg – 17 %

Kalcium: 127 mg – 16 %

Kalium: 199 mg – 6 %

Magnesium: 90 mg – 32 %

Tiamin: 0,3 mg – 26 %

Zink: 1,7 mg – 24 %

 

 

—————

Tillbaka


Kontakt

Simon Meander Strength & Conditioning Coach

Östra Sänkverksgatan 2,413 27 Göteborg

0704 - 73 80 54